back in Hanoi

Hallo mensen..

Gisteren zijn we vroeg opgestaan om naar Mai Chau te gaan. We hebben een taxi genomen naar een busstation en daar toch maar een locale bus genomen. Nou ik kan jullie vertellen de bussen rijden nog erger dan de taxi’s! Het was ongeveer 3 uurtjes rijden, maar gelukkig was het landschap prachtig.
Eenmaal aangekomen bij onze stop zijn we achterop een motorbike gestapt die ons dan naar ons hotel zou brengen. Natuurlijk werden we bij een ander hotel afgezet. Hier zijn we dan maar gewoon naar binnen gegaan. De hoteleigenaar sprak echt geen woord engels. Hij liet ons de kamer zien die dus niet echt heel schoon was, maar het uitzicht maakte het voor ons wel gedeeltelijk goed. Hij wees ons op het briefje meerdere keren de prijs aan: 40.000 dong wat ongeveer neerkomt op €1,50. Dit is natuurlijk heel goedkoop, maar omdat we in zo’n afgelegen dorpje zaten dachten we dat het oké was. Toen we vervolgens een motorbike wilde huren snapte de hoteleigenaar natuurlijk niet wat we bedoelden. We hebben serieus een half uur met handen en voeten proberen uit te leggen dat we een motorbike wilden huren. Uiteindelijk kwam er dan iemand die dat verhuurde. Hij wees ons 400.000 Dong aan wat dan neerkomt op €15,- Dit vonden we heel raar omdat dit dan veel duurder was dan de hotelkamer. MAAAR meneer de hotelmanager besloot opeens om zijn prijs ook maar even te verhogen naar 400.000 Dong. Dat wat jullie op het filmpje zien wat ALLEMAAL voor maar 1 euro was, was dus opeens helemaal niet meer voor 1 euro. Het was opeens een vergissing omdat hij hoofdpijn had. Gelukkig was er een engels lerares die kon vertalen. Omdat de kamer sowieso al niet echt netjes was vonden we het echt te duur. In Hanoi hadden we voor deze prijs een heel netjes hotel MET ontbijt. Dus we besloten om hier toch maar niet te slapen. Toen moesten we opeens toch de kamer gaan betalen, want we hadden een formuliertje ondertekend. Maar dat was natuurlijk onder valse voorwaarden omdat hij zei: 40.000 Dong. Maar ja leg dat maar eens uit! Rafael werd al geïrriteerd en heeft lang gepraat over dat hij het verkeerde bedrag heeft aangewezen en dat we dit dus niet gingen betalen. We MOESTEN dit betalen uit manieren?? Belachelijk dus! Uiteindelijk zei hij dat we dus voor 2 uur moesten betalen. Raf zei ik betaal alleen 40.000 omdat hij zei dat het 40.000 kost. Dat hebben we dus gegeven MAAR dat wilde hij niet hebben! DUS GRATIS :p
We zijn toen dus onze spullen gaan pakken en vertrokken. Het volgende probleem WAT NU? We zaten echt in the middle of nowhere . Niemand sprak een woord engels en het was erg verlaten en geen ander hotel in de buurt. We hebben uiteindelijk besloten om terug te gaan naar Hanoi. We hebben proberen uit te beelden dat we een motortaxi wilden hebben naar de kruising waar alle bussen langskomen. Tijdens dat gesprek kwam er TOEVALLIG een bus langs. Daar zijn we dus even achteraan gerend zwaaiend en springend en gelukkig stopte die! Wij dus ingestapt, maar wat een hell ride zeg. De chauffeur reed echt scooters van de weg af, haalde in op bochten en ree tegen de richting in. Vervolgens duurde het ook nog veel langer door alle drukte. Gelukkig zijn we rond 18.00/19.00uur aan gekomen in Hanoi. Ons hotel was vol dus zijn we naar de buren gegaan. We hebben heerlijk gegeten in een Thai’s restaurant. Volgens Rafael was dit het pittigste dat hij ooit heeft gegeten en dat is bijzonder! Het was trouwens volgens de kaart mild pittig. Hahaa!
We zijn nu even een treinticket aan het boeken voor vanavond dan vertrekken we met de slaaptrein naar Hue. spannend dus!

Liefs Aimée & Raf

Advertisements

One thought on “back in Hanoi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s