Bear Grills & Steve Irwin in Nha Trang

For the English folowwers: I really would recommend Ba Ho waterfalls! To get to the waterfalls is an adventure at his own! We were on our own, but we met one couple which was there with a guide. But it is easy to do yourself! So we were there with 3 other people, So that was nice 🙂 I think it is still undiscovered..There were I think 3 stages of the waterfall, but we only went to the first one.

Ps. The water is freezing cold!!! hahaha..

Gisteren hebben we een scooter gehuurd vanuit het hotel, waarmee we naar monkey island zouden gaan. We moesten met de scooter naar een plek langs highway 1 (de enige weg die hier loopt), dus dat was vrij makkelijk te vinden. We gingen met de boot naar het eiland, dat ons helaas een beetje tegen viel. De aapjes liepen er wel vrij rond, maar verder was er ook helemaal niets te beleven. Zelfs voor een stoeltje in de schaduw moest je betalen. We zijn nog wat rond het eiland gaan lopen, waar we eigenlijk wel een heel mooi plekje hadden gevonden, met allemaal rotsen.

Vietnam-19 raf monkey island-0084

We hebben besloten om toch maar weer de boot terug te nemen naar Nha Trang. Op zich was het wel leuk om de apen in het wild te zien, die soms wel een beetje agressief waren, als je te dicht bij kwam. Vooral de baby’s waren té leuk. Alleen was het eiland echt heel erg op toeristen gericht. Er was bijvoorbeeld een cartbaan en voor de rest was het er vrij dood. Toen we vertrokken met de boot kwamen er net 3 boten toeristen, dus wederom geluk!

Vandaag zijn we naar Ba Ho waterfalls gegaan met hetzelfde scootertje, we moesten weer op diezelfde snelweg zijn en dan “ergens” naar links. Na een paar keer op en neer te zijn gereden hadden we het dan eindelijk gevonden. Van wegbewijzering hebben ze her namelijk nog nooit gehoord. Toen we aankwamen bij de scooterparkeerplaats moesten we een soort bos in lopen. Dit was echt een bospaadje vol met stenen in een soort oerwoud. Door de bomen zag je wel al kleine meertjes en hoorde je al wel de waterval. Tenminste dat dachten we. Toen we bij de eerste open plek kwamen zagen we opeens allemaal rode pijlen staan op stenen die over het water liepen. Je gelooft het echt niet, maar dat was survivallen!We leken net Bear Grills en Steve Irwin(check google). We moesten van de ene steen op de andere springen, tussen stenen door gaan, omhoog klimmen en naar beneden glijden, gewoon de pijlen achterna 😉

waterval Vietnam-49
Toen we er bijna waren kwam er opeens een gids met twee Italiaanse mensen achter ons aan.
Eindelijk aangekomen bij de waterval hebben we een frisse duik genomen, een hele frisse duik! Brrr..
De omgeving was wel echt prachtig!

Terug van Ba Ho Waterfalls zijn we nog even naar het Oceanographic museum in Nha trang gegaan, alweer met datzelfde scootertje. Dit was een soort aquarium met verschillende soorten vissen, maar daarnaast ook schilpadden en zeehonden. Die arme dieren! Normaal ben ik niet echt een hele erge dierenvriend, maar dit was toch wel zo zielig! De zeehonden zaten echt in een dicht hokje met een klein beetje water, waarin ze zich nog geen eens konden draaien. Er waren een aantal Vietnamezen, die bij de schilpadden stonden te kijken. Een vrouw trok een schildpad gewoon aan zijn poot het water uit, vond ze wel leuk voor de foto!! Dan had je ook nog een vrouw die gewoon overal stukjes brood naar binnen gooide. Dus ze gaan hier niet echt heel goed om met de dieren.

Toen we “het levende deel” van het museum hadden gehad mochten we naar de opgezette dieren. Hier stonden 6000 potten met dieren in sterk water. Daarnaast waren er ook dieren opgezet en skeletten etc. Wat een stank! Verschrikkelijk.

Op de terugweg was ik net tegen raf dat we echt volledig gebruik hadden gemaakt van de scooter. Op dat moment zegt hij, ja dat klopt maar volgens mij is er iets mis met de benzine. We moesten stoppen voor een rood licht en toen sloeg de scooter af. Ohh nee!
Rafael zegt: “Oh we hebben echt geluk!” waarop ik zeg: “geluk? Weet je hoe ver dat nog lopen is!!” Maar toen ik naar links keek, bleek dat we echt recht voor een tankstation tot stilstand waren gekomen, echt belachelijk toevallig! Haha

Vandaag gaan we nog eventjes door de stad lopen en vanavond nemen we dan de nachtbus naar Ho Chi Minh City. Hier zullen we maar 1 nachtje blijven, want dan zullen we vertrekken naar Phu Quoc, in een propeller vliegtuigje. Make my day!

liefs,
Raf & Aimée

Advertisements

3 thoughts on “Bear Grills & Steve Irwin in Nha Trang

  1. Pingback: Excuse us! :) |

    • bedankt voor alle leuke reacties! Wij zijn zelf al heeeeel lang terug, het zijn nog verslagen van 2011.. We wilden even alles updaten, zodat we alles compoleet hebben voor de aankomende reizen. En misschien andere mensen kunnen voorzien van informatie. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s