Gammel Treintje Naar Hue

Hallo allemaal! Daar zijn we dan weer..
Na een lange treinreis(16.5 uur) zijn we dan EINDELIJK aangekomen in Hue, 3 uur later dan verwacht. Nou de trein..: Ik weet niet of jullie bekend zijn met de treinen naar België, die hele lelijke oude rode. Geloof me.. dat is luxe! Haha..

LINK:
http://www.reishonger.nl/reisnieuws/geen-internet-in-belgische-treinen/

Toen we eenmaal instapten dachten we oke?? Maar ik had al in het naar binnen komen een wc gezien dus, gingen we deze even checken. OMG! Echt verschrikkelijk. Wat een geur!En hoe smerig?! Bij dieper onderzoek was het dekbedovertrek vol vlekken en de deken en kussens roken echt vies. Rafael ruikt nog steeds naar trein! Haha..

De trein reed verder ook niet echt heel soepel. Als hij afremde leek het net alsof hij een noodstop maakte. We stonden namelijk net te wachten om uit te stappen en de trein stopte echt weer heel abrupt, waardoor een man vol zijn kop stootte tegen de deur. We zijn nu nog erom aan het lachen. Ik hoopte echt dat we dat op camera hadden, dan hadden we er geld mee kunnen verdienen!

Wonderbaarlijk genoeg heb ik echt heel lekker geslapen! Rafael helaas niet. Maar hij heeft mooie foto’s gemaakt van de zonsopgang. De treinen rijden door de jungle met heel mooi gebergte in the middle of nowhere. Mensen werken hier echt al heel vroeg in de rijstvelden rond 5.30u zijn ze al volop aan de slag.

Het plassen was echt een heel avontuur. ’s Avonds was het al erg, maar ’s ochtends was het echt nog erger dan erg! Rafael moest plassen, hij overdijft niet! Hij zegt: je moet je voorstellen dat je moet plassen op een Rodeo stier. Met een hand tegen de muur! Maar zitten was echt GEEN optie. Ik heb mijn plas maar opgehouden tot we in het hotel kwamen..

Maar gelukkig zitten we nu in een goed hotel, ruime kamer, een BAD!! Balkonnetje en op loopafstand van het centrum.

In eerste instantie zouden we vanuit Hanoi naar Ninh Binh gaan, maar dat was een heel probleem met vervoer. Want dan moesten we van Hanoi naar Ninh Binh en dan terug naar Hanoi en dan weer verder naar Hue. Dus hebben we besloten om gewoon deze trein naar Hue te nemen en dan wanneer we terug zijn in Hanoi een dagtour te nemen naar Ninh Binh en naar Halong Bay.

We hebben al eerder gezegd dat de stad er heel armoedig en vuil uitziet, maar zodra je in de buitenwijken bent zie je echt huizen met plastic zeil als dak, golfplaten tegen mekaar getimmerd. Mensen leven echt letterlijk tussen de puin. We hebben zelfs een huis gezien waarbij het afval echt was opgestapeld tot aan het dak. Het is echt afschuwelijk hoeveel armoede hier is in zo’n prachtig land. De natuur is echt prachtig en daarom is het ook heel jammer dat het zo wordt vervuild met alle rotzooi. De mensen zijn wel echt heel aardig en behulpzaam, op een enkeling na. Maar het is vrij logisch dat je meer geld wil van rijke toeristen met een mooie camera om hun nek, iedereen zou dat doen als je in zo’n situatie zou moeten leven.

Daarnaast is het hier in Vietnam ook een schoonheidsideaal om blank te zijn. Vooral vrouwen doen hieraan mee. Ze dragen altijd van die regenjasjes met speciale lapjes voor over hun handen, zodat deze ook blank blijven. Daarnaast hebben ze een petje, zonnebril en een mondkapje op. Bijna iedere vrouw

Hue zelf is niet zo hectisch en druk als Hanoi, wat dus wel een pluspunt is. Maar dit is eigenlijk maar een eerste indruk. We zijn alleen van de trein naar het hotel gereden en verder hebben we nog niets gezien. Eerst gaan we even die treinlucht van ons af spoelen! Ahaha
Morgen gaan we waarschijnlijk naar Elephant Spring, dit is een riviertje met watervalletjes en daar gaan we dan even relaxen en zwemmen! OF we gaan een motor tour maken door Hue.

We weten nog niet precies hoelang we hier gaan blijven. De planning was om 3 dagen te blijven, maar omdat onze trein zo laat was en de halve dag al is verpest gaan we het misschien toch verlengen naar 4 dagen. Dan kunnen we ook nog een dagje shoppen 😉 Ook niet onbelangrijk!
De foto’s van de treinreis en Mai Chau zullen we straks wel even uploaden.

Nou lieve mensen tot snel dan maar weer!
Liefs, Aimée & Raf

Advertisements

One thought on “Gammel Treintje Naar Hue

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s