Het luxueuze leven van een backpacker/ The luxurious life of a backpacker

The first day in Nha trang: We dropped our stuff inside the hotel and immediately took of to Thap Ba Hot springs, which was amazing! It is very cheap and really relaxing. We took a mud bath and enjoyed our day chilling in the pools.

hot springs

The next day we went to Vinpearl Island, which is an island reachable by cable car, my favourite! NOT..haha

This island is an adventure/water park, which was also very nice for a day.. Yeah we sort of escaped from the backpackers life here in Nha trang and did all these luxury things.. but they really are affordable and fun!

IMG_5069 IMG_5063

————————————————————————————————————————–

Na een lange en vermoeiende bustrip vanuit Hoi An naar Nha trang vonden we dat we wel wat ontspanning konden gebruiken. Omdat we erg moe waren en nog tot 12.00u moesten wachten voor we onze kamer op konden, mochten we gelukkig even in een ander kamertje slapen. Toen we uiteindelijk wakker werden gemaakt, hebben we de spullen op de kamer neer gezet en hebben we besloten naar Thap Ba hot springs te gaan. In een woord GENIETEN!

We zijn begonnen met een lekker modderbadje, wat natuurlijk heel goed is voor de huid maar voor de looks even wat minder. Toen hebben we de modder van ons af gedouchd, wat nogal wat moeite kostte. Hierna moesten we door een soort wand met allemaal waterstralen, een soort watertherapie. En daarna hebben we in een heel erg warm mineraalwaterbadje gezeten, tot onze huid was gerimpeld en we er eigenlijk uit werden gezet. Het grappige was namelijk dat we een kaartje hadden gekocht waarbij je 20min. In het mineraalbad zou mogen zitten. Maar op de een of andere manier werden we aangezien voor V.I.P. beter toch! Toen mochten we in een apart gebied voor V.I.P’s. Ik denk dat we minstens 1 uur in dat bad hebben gelegen!heerlijk..

We mochten hiernaast nog vrijblijvend gebruik maken van een warm water bad, dat echt gloeiend heet was maar heel lekker. Een koud water bad, wat in Nederland waarschijnlijk gewoon een warm water bad zou heten, jacuzzi’s en watervallen. Dus dat was echt een even een relax dagje.

Vandaag dachten we; “Laten we het backpackersgevoel er maar even inhouden” not, en zijn we naar een water-pretpark gegaan, Vinpearl genaamd. Vinpearl is een eiland hier in Nha trang, dat is opgekocht door iemand en is ingericht als pretpark. Het minder leuke is dat we erheen moesten met een kabelbaan. Eigenlijk heb ik kabelbanen altijd al ontweken en ben er dus ook nog nooit in geweest. Ik ben zelfs al bang in het reuzenrad van de Valkenier. Het allerergste was nog dat dit ook nog eens da langste kabelbaan ter wereld bleek te zijn! Joepie?! Voordat ik hem zag ging het eigenlijk nog prima, maar toen sloeg echt de paniek toe. Zelf zo erg dat ik serieus ben gaan huilen! Het was echt dood en doodeng!

Gelukkig ben ik veilig aan de andere kant gekomen en zijn we weer een ervaring rijker! Op naar het waterpark dan maar. Hier waren vrij heftige glijbanen die echt heel stijl naar beneden liepen, en ja we zijn er vanaf gegaan. Haha nooit gedacht dat ik dat zou doen! Er was ook een heel mooi strand, waar we ook nog even lekker hebben gezwommen en 10 min. Gezond, wat meteen zijn effect heeft gehad: rood, rood en roder. Eigenlijk hadden we alleen een kaartje betaald voor het waterpark, maar omdat het systeem zo raar werkt dat je het kaartje al bij de kabelbaan afgeeft en daarna niets meer hebt konden we gewoon overal vrij in. We zijn dus ook nog eventjes naar het pretpark geweest en zijn daar naar een 4D film geweest, wat eigenlijk echt niets voorstelde! Echt alle Vietnamezen waren aan het schreeuwen en wij zaten er echt supernuchter tussen. Wat een ontzettend slechte 3d technologie hebben ze hier! Daarnaast nog wat spelletjes gedaan, voor de rest stelde het pretpark niet heel veel voor. We zijn nog even terug gegaan naar het waterpark , waar we nog even in het golfbad hebben gelegen.

Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Ik had al besloten dat ik echt niet nog eens in die kabelbaan ging. no way! Maar toen we bij de boot aankwamen bleek dat deze pas weer over 2 uur vertrok, wat een geluk! Ik mocht dus nog eens in die kabelbaan en nu ook nog met 4 anderen in ons karretje. Ik heb Rafael echt hard geknepen, ben op zijn schouder gaan liggen met een handdoek in mijn gezicht en was echt heel erg blij toen er weer grond onder mijn voeten zat.

Kortom hebben we twee hele leuke dagen gehad.!

Liefs
Aimée & Raf

Advertisements

2 thoughts on “Het luxueuze leven van een backpacker/ The luxurious life of a backpacker

  1. Pingback: Excuse us! :) |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s