Hoi An, Fake it untill you make it..!

Twee dagen geleden zijn we vanuit Hue naar Hoi An vertrokken met de bus. We hadden deze vanuit het hotel geboekt voor ongeveer $6,0 p.p. Het zou ongeveer een ritje zijn van 3 uur en we vertrokken om 13.00uur. Alhoewel de bus NATUURLIJK weer te laat was. Toen we instapten zagen we dat het een bus was met allemaal ligbedjes, dus dat was wel chill. Het enige nadeel was dat er van die tuinstoeldingetjes opzaten en de stoelen met een soort leerachtig iets waren bekleed, waardoor je steeds naar voren gleed wanneer de bus remde. We zijn lekker gaan liggen en hebben ook even geslapen. Dat ging wel moeilijk! De bus was niet oncomfortabel, maar hij toeterde echt om de 2 minuten. Ze toeteren hier als ze iemand gaan inhalen, echt heel vervelend. En als ze dan 3 mensen inhalen toeteren ze gelijk ook 3 keer!? Ik irriteer me er echt ontzettend aan, maarja..

We gingen richting Suoi Voi waar we de dag ervoor zelf al met een scootertje waren geweest. We waren al ongeveer 2.5 uur onderweg en we waren nog geen eens halverwege! Helaas lag onze tas met drinken en eten ook nog eens in de laadbak..Gelukkig maakte we een korte stop bij een kraampje. De chauffeur zei dat we een half uur zouden stoppen.. MOOI dan kan ik even wat eten! Ik bestelde een pannenkoek met banaan. Sorry, maar dat was echt goor! Een hele dikke pannenkoek, maar echt onvoorstelbaar dik en daarnaast ook nog heeeel vettig en rauw van binnen. Ik was halverwege mijn pannenkoek, want ja je moet toch iets eten, toen de chauffeur opeens begon te toeteren dat we terug in de bus moesten komen zitten. Dat waren echt GEEN 30 minuten! Dat waren nog geen eens 10 min. En ik zat ook pas halverwege mijn pannenkoek. Niet dat ik het heel erg vond want de pannenkoek was toch niet te eten!

We vertrokken weer. Althans voor even, want 2 km verder stopten we weer. Tot overmaat van ramp hadden we ook nog een lekke band. Serieus er staan 5 bussen en wij zitten weer in de bus met de lekke band! Ze gingen de bus opkrikken en de band vervangen met alle mensen er nog in!? De airco stond natuurlijk uit, dus het was bloedheet. We zijn toen maar buiten gaan staan en hebben gewacht tot de band er weer op zat.

Oké.. eindelijk, we konden verder rijden. We gingen richting Danang waar we echt een vreemd beeld kregen. Ze zijn daar volop aan het bouwen aan verschillende resorts. Er staan daar nu al vrij veel resorts, maar het past echt totaal niet tussen de omgeving. Er staat een resort, met golfbaan en zwembad en alle luxe terwijl het dan omringt is met golfplaathuisjes. Echt onvoorstelbaar!

Wat ik ook wel even grappig vond om te vermelden was dat ze de spoorwegovergang handmatig bedienen. Het is gewoon een hekje dat dan dicht wordt gemaakt!

Ik denk dat we rond 19.00uur dan eindelijk zijn aangekomen in Hoi An. Het hotel is best wel luxe. We hebben een zwembad en een klein ontbijtbuffetje, een bad en een vrij ruime kamer. Normaal zou de kamer $50,- kosten, maar wij hebben hem voor $19,- We zouden er ook NOOIT $50,- voor hebben betaald.

Hoi An is erg toeristisch, duur en de mensen zijn duidelijk minder behulpzaam. Het is hier wel heel mooi, vooral ‘s avonds wanneer alle lampionnen aan zijn. Hiervan zullen we vanavond wel eventjes foto’s maken. Gisteren had Raf de camera en de standaard meegenomen, maar de batterij zat er niet in! Hahaha.. dus niet heel handig. Je ziet duidelijk dat er erg veel aandacht is besteed aan het pleasen van toeristen. erg jammer, want de stad verliest zo haar hele karakter.

Eergisteren hebben we op straat gegeten, langs het meer. Ik vond het heel lekker voor $1,- had ik de specialiteit van Hoi An. Rafael had iets anders en vond het niet lekker. Hij is nog ergens anders gaan eten, waar hij echt een belachelijk kleine portie kreeg voor een vrij hoog bedrag.

Gisteren hebben we ’s ochtends aan het zwembad gelegen..heerlijk! Daarna zijn we nog eventjes de stad in gegaan. We zouden graag naar Cham Island gaan, ongeveer een half uurtje varen van hier. Helaas gaat de lokale boot alleen heen om 8.00u en alweer terug om 13.00u, wat erg kort is. Wanneer je de boot mist, zit je op het eiland! Daarom gingen we informeren voor een tour. €50,- belachelijk!echt.. Dan kwamen ze je om 7.00u ophalen en om 14.00u was je alweer terug. Dan mocht je een half uurtje of een uurtje snorkelen en nog wat dingen bezoeken. Dus dat hebben we maar overgeslagen.

We hadden een fiets gehuurd van het hotel en zijn wat rond gaan fietsen. Je ziet heel duidelijk het verschil tussen het hele toeristische deel en de rest. Je hoeft maar even de brug over te fietsen en het is een wereld van verschil!Daar is het nog echt! Mensen lachen vriendelijk naar je en zeggen vriendelijk gedag, wat hier niet altijd het geval is. Er zijn hier veel krottenhuizen langs het meer, vooral in het niet-toeristische deel zie je weer erg veel armoede. We hebben een beetje rond gefietst en het echte Hoi An gezien, uiteindelijk zijn we in een restaurantje beland. Waren we daar maar nooit heen gegaan. Het eten was echt niet lekker.

We zijn onderweg naar het hotel eventjes bij een supermarktje gestopt en hebben, ik durf het bijna niet te zeggen. Nutella gekocht!! Hahaha..

Vandaag is het weer niet heel goed, erg bewolkt en veel wind. Beetje vreemd! We gaan zo nog eventjes naar de stad. We wilden eigenlijk wel graag naar het strand vandaag, maar het weer zit niet zo mee, dus dat wordt dan maar iets voor morgen.

Liefs,
Raf&Aimée

Advertisements

One thought on “Hoi An, Fake it untill you make it..!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s