Hue, the Silent City of Vietnam

Laten we maar eens beginnen bij gister avond. We hebben ‘smiddags heerlijk gegeten bij een Indisch restaurant. En nu denken jullie vast huh?! Een Indiër in Vietnam.? Ja die vind je ook hier. Het eten was wel echt heerlijk! Zo heerlijk, dat we er vandaag nog maar een keer zijn gaan middag eten.
Ons menu: rijst, een gek groen spul om je soort van kroepoek in te dippen (HEEEERLIJK), een soort roti brood met een Indische tsatziki ( nogmaals HEEEEEEEEEERLIJK!), twee verschillende soorten vlees en een soort paella-achtige rijst. En niet te vergeten natuurlijk twee fruitdrankjes. Deze drinken we nu eigenlijk dagelijks een paar keer. Echt heerlijk(alweer). De totale kosten voor deze lunch met 2 drankjes p.p. was €6.76

We zijn daarna nog eventjes naar het winkelcentrum geweest van Hue. De supermarkt had echt heel veel soorten heerlijke vruchten, waarvan we een dragonfruit en nog wat passievruchtjes hebben meegenomen. Het was verder niet een heel groot winkelcentrum.

Hue is wel echt een héél stuk rustiger dan Hanoi. Ze stoppen hier nog daadwerkelijk voor een stoplicht!haha..wat een verbazing!Helaas geven ze de auto’s en voetgangers tegelijk groen licht.Dat helpt natuurlijk niet echt bij het oversteken.

Verder zijn we gisteravond nog op kakkerlakkenjacht geweest..ofja WE? Eigenlijk Rafael. Ik, Aimée ging eventjes naar de wc en daar zat me toch een ‘ huge’ kakkerlak!! Toen ik Raf riep wilde hij hem kapot slaan met een hotelslipper. Maar helaas is hij verdwenen, waarheen is nog altijd een mysterie.

Vandaag hebben we de culturele toerist uitgehangen. We hebben de citadel bezocht, dat is een soort van groot complex binnen Hue, waarin vroeger de keizer woonde. Dat was nog eens een huis voor mtv cribs, gigantisch.Die man had geen 7 auto’s, maar hij had gewoon een stad binnen zijn stad. Verder hebben we daar nog olifanten gezien, waar je op kon zitten. Helaas konden ze zich bijna niet bewegen en moesten ze de hele dag aan een ketting liggen totdat iemand erop wilde rijden.

Daarna hebben we gek gedaan en een scootertje gehuurd. Zoals jullie weten rijdt heel Vietnam op een scooter. Maar ALS je hier dan een auto ziet, is het ook meteen een hele dikke! Nou het begon eigenlijk alweer grappig want ze hadden alleen nog schakelbrommers, dus hebben we die maar gepakt. Dat was even inkomen voor Raf!haha.. Maar daarna ging het vrij soepel.

De planning was om naar het strand de gaan. Eigenlijk wisten we de weg niet echt, maar we zijn gewoon rechtdoor blijven rijden et voila! Het strand. De huur van de scooter was 100.000 Dong voor een hele dag van 8.00u tot 20.00 ’s avonds. Dit is hetzelfde als €3.40 Heel raar maar een dvd huren is hier dus even duur als een scooter huren???tsja het is maar wat je meer waard vind.

Het strand was op zich wel mooi, niet heel spectaculair, maar wel mooi! We hebben een beetje over het strand gelopen. Er waren niet veel mensen, maar de mensen die er waren, waren locale mensen. We hebben nog even gezwommen en ik heb in de zon gelegen. Helaas was ik al verbrand van ’s ochtends, het is hier echt even een stuk warmer als in Hanoi!

Na dit kleine strandavontuurtje zijn we weer terug gegaan naar het hotel. Dat was niet heel slim, want het was spitsuur! Dus totale paniek. De scooters komen echt van ALLE kanten. En daar reden we dan als toeristjes. We waren toen ook nog eens even helemaal de weg kwijt geraakt. Maar toen ik de kaart pakte bleek dat we iedere keer langs het hotel waren aan het rijden. Al met al heeft Raf het er goed vanaf gebracht. Daarom gaan we morgen weer een scootertje huren.

De landschappen waren namelijk heel mooi richting strand en we hadden de spiegelreflex niet mee.

Net zijn we gaan eten bij een lokaal tentje en dat was weer heel erg lekker. Dit koste ons voor een 3-gangen diner incl. 3 drankjes €5,40 Waarschijnlijk zullen we daar morgen langs rijden om te ontbijten. Waarschijnlijk gaan we overmorgen naar Hoi An te gaan, of niet.
Eigenlijk weten we het nog niet echt, omdat we graag naar de Elephant Springs zouden gaan, wat tussen Hue en Hoi An in ligt. Maar het is vanuit beide plaatsen erg duur. Misschien gaan we dus naar Danang.

Maar daar laten wel iets over weten.
( de foto’s komen er nog aan druk druk met vakantie vieren haha )

Fans we Love you!!

Advertisements

One thought on “Hue, the Silent City of Vietnam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s