sex, drugs & kapsalons

 

5 dagen geleden waren we aangekomen in Ho Chi Minh, een hele grote verwesterde stad met hele rare gewoontes. Enkele voorbeelden, Kentucky fried chicken, Prada en andere merken, winkelcentrums, pizza’s en heel veel westers voedsel, Europese auto’s, super moderne kantoorgebouwen etc. etc. De prijzen zijn ook westers, helaas! Het aller raarste, waar we serieus onze vraagtekens bij hadden, waren de kapsalons. Bij ons in de straat waren bijvoorbeeld al 4 kapsalons. De meisjes die daar werken zien er niet bepaald uit als een doorsnee kapper. Ze zijn allemaal gekleed in super korte rokjes, alsof er nog andere services zijn inbegrepen. Of dit nu echt het geval is weten we niet. Volgens een meisje in een restaurant waaraan ik het vroeg was het meer een marketing trucje.

Voorbeeldje (beetje lange link): http://www.google.nl/imgres?q=le+duyen&hl=nl&biw=1024&bih=497&gbv=2&tbm=isch&tbnid=4VQ3gLM8PylbwM:&imgrefurl=http://www.videohealthy.com/fFNLkbRKNTWET&docid=H-lk-tPGM-maPM&w=480&h=360&ei=nOxHToK3IYXKmAWioNGDBw&zoom=1&iact=hc&vpx=122&vpy=75&dur=2674&hovh=194&hovw=259&tx=175&ty=134&page=1&tbnh=101&tbnw=135&start=0&ndsp=16&ved=1t:429,r:0,s:0

We hebben in Ho Chi Minh ook een vismassage gehad, waar we het in onze vorige post al over hadden. Het voelde alsof je echt allemaal kleine elektrische schokjes kreeg maar tegelijkertijd kietelde het ook heel erg. Raf en ik waren in het begin echt keihard aan het lachen en onze benen eruit aan het trekken. Maar achteraf waren we er wel aan gewend. Maar dat was op zich echt een hele leuke ervaring.

Rafael was even naar buiten gegaan terwijl ik in de hotel lobby wachtte. Dit was misschien 6 meter verder. In dat kleine stukje is rafael een motorbiketaxi, drugs en een meisje aangeboden! Dus dan weet je hoe dat gaat. Geen idee of de kapsalonmeisjes bij hem hoorde?

Daarnaast zijn we nog naar Ben Tha market geweest. Dit is een marktje binnen een soort loodsachtig gebouw. Hier staan allerlei kraampjes van eten tot kleding tot kunst etc. Als je denkt dat Turkije en Egypte erg zijn, kom hier naartoe! Wanneer je bijv. door het kleding gedeelte loopt pakt iedereen iets vast en zegt “ look miss a nice shirt”, “look miss some jeans” , “look miss here some nice underwear!” En dan ben je dus pas 3 kraampjes gepasseerd! De mensen gaan je ook aanraken en vasthouden zodat je bij hun kraampje blijft staan. Een aparte ervaring, maar na een bepaalde tijd heel erg vervelend. Daarnaast liepen er echt ratten zo groot als konijnen rond! Echt idioot!

We kwamen door de straat met verschillende ambassades, de Nederlands ambassade had gewoon 1 bewaker, de Russische had 1 bewaker. Toen kwamen we langs een super beveiligd gebouw, alsof het een gevangenis was, met hekken en 20 bewakers. Natuurlijk de Amerikaanse ambassade! Blijkbaar gaan veel Vietnamezen hier hun wraak uiten wanneer ze uit hun huis worden gezet, dit vertelde ons iemand van de Nederlandse ambassade.

Voor de rest hebben we niet heel veel interessants gedaan in Ho Chi Minh. We hadden een hele leuke lounge bij ons naast, waar we elke dag wel even een koffietje of een cocktailtje gingen drinken. Er werkten echt hele lieve mensen, het drinken en eten was lekker en het zag er heel leuk uit.

Vandaag zijn we terug gevlogen naar Hanoi, deze keer zonder rare fratsen. We zaten wel naast een vrouw met een baby, die niet stopte met huilen! Ik snap niet waarom, maar ze trok de baby de luier uit, waarna die baby haar opeens compleet onder plaste, en de stoel! Ze heeft een aantal keer haar borst willen geven, maar helaas dat wilde ook niet werken. Eigenlijk wilde niets echt werken bij deze baby. De vlucht was verder weer helemaal oké. We vlogen weer met Vietnam airlines en het was deze keer geen propeller maar een groot vliegtuig.(boeing 307) Echt super luxe! Hele brede stoelen, tv-tjes en zelfs warm eten op een 2-uur durende vlucht. En al die service voor zo weinig geld!

We zijn nu dus weer aangekomen in Hanoi. Morgen gaan we naar Halong Bay, hier gaan we een boottour doen. (Zoek maar even op via google). Maar dat horen jullie nog wel. Nu gaan we slapen, want we moeten al vroeg vertrekken! Rafael zit nu al te klagen over de matras die echt keihard is! haha.. Hij heeft nu al rugpijn terwijl hij er pas 5 min. op ligt! Hij overweegt om op de grond te slapen, een duidelijk comfortabelere optie 😛

Liefs
Raf& Aimée

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s