Kampot en Kep, de laatste daagjes in Cambodja

Hallo Allemaal,

Helaas zit onze reis door Cambodja erop. Wat hebben we genoten van het land. Nadat we van koh Rong Samloem waren vertrokken zijn we naar Kampot en Kep gegaan, de laidback stadjes die door veel backpackers worden overgeslagen. Het klopt, er is inderdaad niet heel veel te beleven. Maar het zijn allebei stadjes met een eigen identiteit en ontzettend lieve inwoners. We hebben een scooter gehuurd en zijn er een beetje op uit gegaan. De busreis naar Kep was ook weer een hele beleving. We hebben namelijk met 16 personen in een busje voor 12 gezeten, ik op de schoot van Raf.
Vooral in Kep is er ontzettend mooie natuur. We waren omringt door bergen en in de achtertuin van ons hotel lag het nationaal park. Kep staat bekend om zijn krabben. We hebben daarom hier onze eerste krab gegeten gekruid in peper uit Kampot en kerrie. Om te smullen! Heerlijk. We hebben onze vingers echt zitten aflikken. Maar wat een knoeiboel. De mensen van het restaurant waren ons aan het uitlachen omdat we een beetje waren aan het klungelen met de krab. Uiteindelijk hebben we een notenkraker gekregen.. hihihi!
Ondanks dat er niet heel veel te doen was hier, vonden we het erg leuk. Vooral omdat je echt tussen de locals zit. Zo nu en dan zie je een toeristje langs lopen en dan hoor je iedereen roepen “Hello”. Iedereen zwaait ook naar je als je langs komt met je scootertje, echt te schattig! Er werd zelfs een klasje onderbroken om even met zijn allen te zwaaien.
Al met al vonden we het land prachtig, met heel veel mooie landschappen, lekker eten en super lieve mensen.

Op naar de Filipijnen!

Liefs,

Raf & Aimée

 

Advertisements

One thought on “Kampot en Kep, de laatste daagjes in Cambodja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s