Namasté Kathmandu

Na een super turbulente zijn we gelukkig veilig aangekomen in Kathmandu. Ik kon de grond wel kussen! Maar wat was het koud!!Zeker nadat we 3 maanden in sub tropisch klimaat hebben rondgelopen met onze zonnebrilletjes en korte broekjes.
We stappen het vliegtuig uit om vervolgens een visum aan te vragen. Welcome to Nepal, dat duurde echt een eeuwigheid. De rij was ontzettend lang en het was zo inefficiënt als het maar kon. De pinautomaat werkte helaas niet dus ik moest door alle airport checks naar buiten om daar onze eerste ruppees te pinnen. Toen we eindelijk aan de beurt waren kregen we de mededeling dat ze geen ruppees aannemen. WAT? Je accepteert je eigen geldsoort niet? Dus we moesten het omwisselen bij het wisselkantoor. Natuurlijk voor een onvoordelige koers..maar we hadden geen andere optie. Toen we hier eindelijk doorheen waren konden we door om onze bagage op te halen. We dachten dat deze inmiddels al wel een hele tijd aan het circuleren was, maar nee. Hij was er nog helemaal niet. 2 uur later hadden we dan eindelijk onze bagage. We hebben een taxi genomen naar onze guesthouse. Halverwege trapte hij opeens keihard op de rem. Blijkbaar zat er een groot, diep gat in de weg. De auto sloeg af en wilde vervolgens ook niet meer starten. Daar stonden we dan in het midden van een super drukke straat, zonder licht in een hele kleine Suzuki. Gelukkig kwam er al snel hulp aan die ons uit de kuil hebben geduwd. De Suzuki heeft ons veilig naar ons guesthouse gebracht waar we gelijk zijn gaan slapen.
De eerste dag in Kathmandu zijn we de stad gaan verkennen. Hier kun je echt eeuwig blijven lopen en nooit uitgekeken raken. Het is zo mooi! Zo veel te zien, zo veel te doen. Ieder gangetje blijft je verbazen. De oude gebouwen zijn zo fascinerend mooi. Alsof je echt terug in de tijd gaat.
De tweede dag zijn we naar de monkey tempel gegaan. We hebben besloten om dit te voet te doen om nog meer van de stad te kunnen zien. Opeens kwam er een klein mannetje van een jaar of 11 naar ons toe om een praatje te maken. Eerst begon hij uitgebreid Nepalees te praten met Raf. Dat is niks nieuws want iedereen denkt dat hij Nepalees is. Daarna bleef hij ons volgen tot de top van de tempel en vertelde ons wat over de tempels. Nadat we de trappen weer naar beneden waren gelopen zijn we naar de Pashupatinath tempel gegaan. Hier heb je een heilige tempel, die alleen toegankelijk is voor hindu’s. In het nabij gelegen meer worden mensen gecremeerd. Dit gebeurde ook op de dag dat wij er waren. Dit is echt verschrikkelijk om te zien. Eigenlijk is het niet veel anders dan wat wij doen natuurlijk. Maar het lichaam is enkel ingewikkeld in doeken. Dus je ziet de vorm van het lichaam echt verbranden tot as. Mensen hoor je heel hard huilen. Dus dat was wel even slikken. Het zet je ook aan het denken.
Hierna zijn we door gelopen naar de Boudhanath stupa. De grootste stupa van Azië, hier hebben we natuurlijk de nodige foto’s gemaakt.
De dag erna zijn we naar Bathapur geweest. Dit is een ouderwets dorpje dat ietsje buiten Kathmandu ligt. We hadden op internet gelezen dat je de entree van €15 p.p. kon omzeilen door via een zijweggetje naar binnen te gaan. Wij als “cheapies “ hebben dat dus ook gedaan.. hihi
Eenmaal binnen in het dorpje is het echt fantastisch. Het is allemaal ontzettend oud, maar zo fotogeniek! Van de ene kant is het ook wel verdrietig dat mensen in zulke armoede leven. Maar van de andere kant leken ze daar zo tevreden mee. Toevallig was er op de dag dat wij er waren een soort festival. Iedereen had zijn mooiste kleding aan en zat buiten op straat. Er waren mensen die met veel muziek en offeringen door de straten liepen van tempel naar tempel. Nadat we hier onze halve dag hadden doorgebracht begon het wat bewolkt te worden. We zijn op zoek gegaan naar een bus en hebben de bus terug naar kathmandu genomen.
Pokhara staat vanaf daar op de planning.. en met Pokhara natuurlijk ook de trek! Hier kijken we naar uit, al de hele reis. Maar het begint nu ook wel een beetje spannend te worden.

(We liggen een beetje achter met onze verslagjes. Inmiddels zijn we net terug van onze trekking, maar daarover snel meer!)

Liefs

Advertisements

One thought on “Namasté Kathmandu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s